Diskuse

Kam se ubírá boulevard evropské integrace?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J88a96n 82H13l28e53d37í98k

17. 5. 2015 23:09

EU nechce jít do konfliktu s agresí islamu, vyhýbá se válce s chánem Putinem, neví si rady, jak mírově zaretušovat zhoubný světový  požár.  Denně narůstají počty muslímských negrů, a iluzorní bruselské komise, výbory zasedají na kávičku 1-2 krát za měsíc. Odkecají dávku moudrostí, vyberou čtvrt milionu všimného a myslí na rozptýlení. Iniciatívy se chopí radikální spolky, které rozeženou policejní kordony a islámští fanatici se mohou smíchy podělat, jak jsou ti naivní Evropané totálně blbí.  Nepřáteli národů jsou jejich  vlastní úředníci, rozplývající se vstřícností vůči vrahům, jestli se nenajde včas  nadaný politik, který vyvolá účinný  protiútok proti zrůdné islamské totalitě, tak se euroatlantská civilizace brzy rozpadne !

0 0
možnosti
ZV

Z40u72z87a26n59a 64V73a90s44s

17. 5. 2015 20:06

Výborne mladý muž! Karma.

1 0
možnosti
MT

Kdy si konečne uvědomime, že jsme vyhnali čerta d'áblem.

0 0
možnosti
Foto

Dumám, jaký boulevard máte na mysli.

Tento: http://www.boulevarddeprague.com

nebo bulvár - tedy nějaké médium pokleslé úrovně?

Strach mít nemusíte, ono bude vždy kam uprchnout. Jen je problém, jak se domluvit, neznáte-li nějaké to zahraniční nářečí, a pak, máte-li ručičky obě levé. ;-D

0 0
možnosti
RS

Jeste si dovolim pripomenout, ze Brüsel se plete do veci, po kterych mu nic neni a nestara se o veci, kde by mel rict rozhodne slovo. EU nema ve svete autoritu. Co je Brüselu po tom jak se rika maslu? Jestli by tam vyhodili polovinu tech darmoslapu, lide by dostali pocit sebeurceni. Museli by rozhodovat sami.

1 0
možnosti
RS

Zil jsem 10 let v totalite a ziji 40 v prime demokracii. Myslim, ze pan Pavel Dvorak to vystihl: "Nevím, jak hluboké znalosti o fungování EU a bruselských úřadů máte (když i mnohem staří je nemají)". Toto si prima demokracie nemuze dovolit. Caste hlasovani prinuti obcany se s vecmi verejnymi zabyvat. Kdyz totiz hlasovani by dopadlo spatne, musel by se obcanek chytit za nos a si uvedomit, ze si to zavaril vlastni blbosti sam.

1 0
možnosti
MR

My jsme bohužel jak si nepochopili co po nás chtěl rok 0 (89). Zde se jasně ukázala ta skutečnost kdy společnost řízena centrálně, kde je likvidována lidská samostatnost, schopnost tvořit hodnoty, rozvíjet generační hodnoty, hlubší vnímání dějů... . 

V té době ale zasáhla druhá polovina Evropy v obavě o chaos a snažila se tento nekontrolovaný rozpad nějak "řídit", zde záměrně opomíjím ekonomické hodnoty... .

Zde abychom pochopili historickou zkušenost se sociálním společenským inženýrstvím jež vedlo nakonec i k pádu komunismu, jsme se dostali pod vliv druhé poloviny Evropy. 

Chybělo nám navíc to podstatné a tím je hlava společnosti, jež je nositelem nových myšlenek, chápe ducha doby, a je i altruistická. Právě každá totalita se snaží tuto hlavu setnout.. Jak to že u nás i v Evropě nejsou velké altruistické společenské osobnosti, jako byl Čapek, J.Masaryk ... .

Tím byl osud položen jen na jedné vrstvě dělnicko - úřednické, jež postrádá občanské hodnoty a více myslí jen ve vlastním zájmu. Zde tato třída po pokusech o demokracii nakonec zvítězila a zaměnila Moskvu za Brusel a RVHP za EU a jede v podobných kolejích. Na místo aby se zde vytvořila občanské a regionální silné platforma a protiváha myšlenek a hodnot Bruselu a vlastně se mu i podařilo taky vkročit do nové epochy, tak skutek utek. Zkrátka kde není akce není i reakce ... .

2 0
možnosti
Foto

Tak tak, největším nepřítelem jsme si my sami.

2 0
možnosti
JP

J23o29s69e26f 43P65o76t69r

16. 5. 2015 23:43

Milý mladý hochu,

prožil jsem v reálném socialismu 40 let a tak si myslím, že můžu hodnotit. Upřímně ti doporučuji, zkus aspoň jeden rok žít třeba v KLDR a pak uznám, že nás můžeš poučovat.

Víš, tvůj problém spočívá v tom, že nějací vychytralí novináři a nějací po hlasech lidu toužící politici si vyvolí akci, kterou se jím podaří zblbnout většinu národa - zvláště se jedná o diváky nekonečných seriálů, nekonečných mistrovství světa v hokeji a ve fotbale, a všichni ruku v ruce nadávají, kritizují a přináší své geniální řešení.

V poslední době jsou takto zmanipulovaná  témata třeba církevní restituce, pochopitelně EU, nejnověji prezident Zeman.

Nenapadlo tě někdy, že snaha po přesném označení výrobků je výsledkem západoevropského smyslu po pořádku a přesnosti? Ale nejen to, nakonec se ukáže, to co se předstírá spotřebiteli jako máslo, jsou ve skutečnosti výrobní odpady?.

Aniž bych ti to přál, ale podobně kritický článek v době reálného socialismu by znamenalo, že během několika hodin by si pro tebe přišlo StB a vrátil by ses  patřičně převychovaný za několik let. To mi věř!

2 7
možnosti
TP

T50o71m74á96š 97P86í45c33l

17. 5. 2015 15:02

Pane Potre, myslím, že za tento článek si pro mladého autora STB nepřijde, zato v evropské i naší úřední mašinérii, jakožto i v nejlukrativnějším současném oboru (v nějaké neziskovce) si bude o zaměstnání říkat marně. Když jsme u těch diváků nekonečných seriálů, tak právě tito troubové nechávající si z televize cokoliv nakukat schválili vstup do RVHP (pardon, do EU), protože jim to doporučovalo pár mluvků ze zmanipulované kampaně, kde se to hemžilo přísavkami placenými státy a neobjevil se tam snad jediný podnikatel či jiný člověk vytvářející v soukromém sektoru hodnoty. A jestli chcete vidět západoevropský smysl pro pořádek, tak se jeďte podívat na předměstí jakéhokoliv většího města do Švédska nebo do Francie, proti kterému je takový Chánov oázkou klidu, míru a bezpečí.

4 0
možnosti
RH

Je otázka, jestli je problém integrace, nebo její způsob. Kritizovat existenci EU kvůli debilní směrnici o pomazánkovém másle, je hloupost. Nesmyslů je náš státní právní systém plný, což nijak nesnižuje legitimitu jeho existence. Toto století ukazuje, že evropské státy mají šanci hrát ve světě úlohu jen v rámci většího celku.

1 0
možnosti
KD

To těžko, je to pytel blech. Takové evropské tužší OSN nebo jenom civilizovanější způsob, jak Německo vládne kontinentální Evropě.

1 1
možnosti
Foto

Copak se Vám stalo, že tak mladý člověk se tolik chmuří na svět?

Když Vám bylo 10 let, měl jste měl jasnou představu, jak bude EU vypadat? Nakonec, Mozart už ve čtyřech letech složil operu, tak proč ne. 

Nevím, jak hluboké znalosti o fungování EU a bruselských úřadů máte (když i mnohem staří je nemají), ale zkuste subjektivní pohled: v čem Vám osobně byrokratický aparát EU uškodil nebo ublížil. Ale prosím konkrétně.

1 8
možnosti
LC

Ač dotaz směřujete na autorku, odpovím vám. Nebudu vám vypočítávat malé jednotlivosti, daly by se jich najít desítky. Ale jsou to voloviny, které se dají překousnout. Ale ona EU ubližuje nejen mně, ale i vám, jenomže si to neuvědomujete. A to je dotacemi na nesmysly. Chápu třeba dotace do dopravní infrastruktury. Je třeba, aby se zaostalejší regiony/země rychleji rozvíjely. Ale dotace na nesmyslné projekty, typu rozhledny v údolích, akvaparky v hnízdech se stovkou obyvatel, golfová hřiště, stovky nehmotných projektů atd. jsou zločinem. Je to za peníze, které ukradl stát mně i vám. Vám to nevadí, mně ano.

8 0
možnosti