Ať Evropská komise nestrká nos do věcí, do kterých ji nic není

Europoslanec Petr Mach vyzval ve svém blogu občany ČR, aby se obrátili na eurokomisařku Věru Jourovou ve věci hlasování Evropské komise o návrhu na žalobu České republiky za neplnění migračních kvót. Tak jsem se i já připojil.

Vážená paní komisařko,

 

v Evropské komisi máte projednávat návrh na zahájení řízení s ČR pro neplnění migračních kvót. Jako občan České republiky Vás žádám, abyste hlasovala proti tomuto návrhu.

 

Náš stát je bezpečnou zemí a takovou ji musíme zachovat i pro další generace. Češi jistě nejsou národem, který by měl strach z cizinců. Najdeme u nás početné menšiny např. Ukrajinců či Vietnamců, kteří jsou plnohodnotnými členy společnosti.
Každý stát má právo určovat si svou migrační politiku. Pokud některé státy zvolily politiku špatnou a v jejím důsledku vzniklou migrační vlnu nezvládají, měly by tuto svou politiku přehodnotit a neměly by přenášet důsledky svých špatných rozhodnutí na jiné státy. Jelikož občané ČR nemohou ovlivnit migrační politiku v jiných státech (např. štědré sociální systémy pro cizince v cílových státech migrantů), nelze po nich chtít, aby se vypořádávali s jejími důsledky. To by bylo nedemokratické.

 

V ČR žije nespočet cizinců a jistě u nás další uvítáme. Ale ať rozhodnutí, kdo to bude, nechá Evropská komise na nás a nestrká nos do věcí, do kterých ji nic není.
Doufám, že budete v Evropské komisi hlasovat nejen v zájmu země, která Vás tam vyslala, ale také v zájmu zdravého rozumu a demokratické vůle občanů ČR, její vlády a jejího parlamentu.

 

S pozdravem

Denis Cmunt

Autor: Denis Cmunt | pondělí 12.6.2017 18:08 | karma článku: 40,75 | přečteno: 1668x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
 

 

Seznam rubrik