Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pěkný článek! Plně s ním souhlasím!:-)

1 0
možnosti

RvMládí omlouvá. ;-) Lepší příklad pro dobrovolné fungování než EFTA je vzpomínka na minulost, když to bylo ještě Evropské společenství, ve kterém každá, i ta sebemenší, členská země mohla nařízení vetovat, s tím, že taková nařízení potom nebyla platná nikde. Takže se prosadilo mnohem méně nesmyslů, zhovadilostí a zločinů, když i ti nejhloupější mezci museli vzít v potaz, že to neprojde jen tak samosebou. 

No a na základě toho by se pak dalo taky připomenout, proč to jediné vyhlášené celostátní referendum dopadlo tak, jak papaláši chtěli. Oni se totiž občané ČR po otevření žel. opony seznámili právě s tou zmíněnou Evropou, kde se lidi občas nějakému poťouchlému dění v Bruseli jen zasmáli, zavrtěli hlavou a mávli rukou. Tak pozitivní postoj dnes už nemá ani XXXXL eurohujer. RvEU;-O;-€:-P

1 0
možnosti

Ten první palec dolů tam nepatří. :-/

0 0
možnosti

E92v42ž82e77n 59H95u13m28l

6. 7. 2014 21:46

Oni "men in black" to mají kam vítr, tam plášť. Jsem rád, že i mladí používají selský rozum.To je to co nás zachrání před nevobodnýma Svobodama. R^

4 0
možnosti

To zaklínání se EFTA, popřípadě EHP  je vskutku úsměvná..

0 1
možnosti
Foto

No, Denisi, dobrý nástup R^R^

2 0
možnosti

Evropa je při dnešní úrovni hospodářství v situaci, kdy nějaká dobrovolná spolupráce samostatných národních států už nemůže fungovat. Státy nic v podstatě nevlastní, většinu majetku zde ovládají cizinci, nadnárodní koncerny operují ve více a někdy i ve většině států. To vyžaduje právní sjednocení a výkon evropského práva, daňové sbližování, nadnárodní projekty a jejich financování. Souhlasím, že je to složité, řadu věcí např. dotace, kvóty by se měly dělat jinak, ale cesta k "EFTA" není dobrá. Dnes tam máte jen vyjímečné státy, které jsou mimo EU třeba z důvodu rybolovu. Představa, že s EFTA systémem by na tom byla Evropa lépe je mylná. Británie je vzhledem k poloze, historii v EU spíše politicky, taky má spoustu vyjímek a když chce tak by měla odejít.

0 3
možnosti
Foto

Každý to má jinak, jak dokazují různé příspěvky na dané téma na blozích. Já osobně jsem pro EU, ale také se snažím dopátrat toho, co vede řadu lidí k jejich servilitě vůči současné EU, v té formě, v jaké funguje dnes. Je to skandální nedemokraticky fungující struktura, která slouží jen k centralizaci za účelem toho, aby někdo mohl ostatní ovládat. To přeci musí vidět každý soudný člověk, i ten, který o tom, jak to funguje, neví vůbec nic. Skutečnost je ještě daleko horší. EU ano, ale tuhle tedy ne.

7 0
možnosti

KarmaR^ Ovšem přečtení blogu p. Svobody, ke kterému jsem se dostal díky Vám, to byla také poučná kritika. Myslím, že člověk, který své oponenty nazývá trapnými, tím o sobě hodně vypovídá. Hlavně o své úctě k odlišným názorům a tím i o svém skutečném vztahu k demokracii.

2 0
možnosti

Poučná zkušenost, samozřejmě, mažu a pak odklikávám, aniž bych to po sobě přečetl;-(

0 0
možnosti

Mladý a svobodný člověk. To se může panu Svobodovi jen zdát. Výborně.R^

5 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS